Østfronten
1943

Forside

Generelt

Praktisk

Kamp, skade og død

Virkemidler

Sikkerhet

FAQ

Kompendier for de tyske soldatene

Kompendier for de russiske sivile

Forum

PÅMELDING

Sist oppdatert:
15.02.2007

FAQ

- Kan jeg skrive min egen rolle?

Når du er tildelt rollekonseptet, dvs om du er russer eller tysker og hva slags rang eller posisjon du har, kan du gjerne komme med forslag til utfylling.

- Kan jeg få spille russisk soldat?

Beklager, alle russiske soldater vil bli spilt av SISer. Men vi har behov for flere SISer.

- Kommer alle soldater til å være bergjegere?

På ingen måte. Det kommer helt sikkert til å være SS-soldater, og det kan også bli andre.

- Når starter påmeldingen?

Det kan vi ikke svare på ennå.

- Kan jeg få være med som SIS?

Vi har behov for SISer. Send oss en mail hvis du er interessert.

- Får vi utdelt kostymer?

Alle påmeldte vil få personlig hjelp til å få til et riktig kostyme, i tillegg til informasjon via kompendiet. De som skal spille soldater vil få anledning til å kjøpe en utstyrspakke til ca 150 kr som inneholder tysk plasthjelm og noen andre gjenstander som er lett å kjenne igjen som 'tyske'. Vi kommer til å låne ut en del militært materiell; her vil kampsoldatene bli prioritert.

- Er dette et reenacment-arrangement eller en laiv?

Vi vet godt forskjellen på de to begrepene. Kort sagt vil vi forsøke å oppnå en teknisk kvalitet på materiell, mat, effekter, kostymer osv som nesten er på høyde med det reenakterne får til, men første prioritet er å legge til rette for mye og godt rollespill. Spillernes roller vil forbli individer.

- Blir det noe moro å spille sivilist i et krigsområde?

I likhet med soldatene vil de sivile møte fare, føle frykt, slite noen ganger og ikke ha så mye å le av - dette er ikke en humorlaiv. Men i likhet med soldatene vil også de sivile dele et fellesskap, og blant de sivile er det langt mer rom for familieforhold og følelser. De sivile er heller ikke rettsløse i forhold til soldatene og har mulighet til å bli hørt om noe skulle skje - offiserene har klare forpliktelser og regler å foholde seg til når det gjelder soldatenes disiplin, noe som også er historisk korrekt.