Østfronten
1943

Forside

Generelt

Praktisk

Kamp, skade og død

Virkemidler

Sikkerhet

FAQ

Kompendier for de tyske soldatene

Kompendier for de russiske sivile

Forum

PÅMELDING

Sist oppdatert:
15.02.2007

Generelt

Arrangørgruppa Skeleton Crew planlegger å gjennomføre laiven Østfronten 1943 over tre dager, fra torsdag 11. til søndag 14. oktober 2007 - med fra 40 til 60 deltakere, i Landsbyen i Holtålen der alt ligger til rette for settingen - et lite tettsted langt ute i ødemarken. Anlegget omfatter et laftehus, flere brakker, utedo, vann fra spring, kort avstand til vei og bare noen få kilometer til nærmeste tettsted og butikk. Anlegget er omgitt av skog.

Det er i hovedsak fire mulige rolletyper man vil kunne sette som førstevalg ved påmelding. Tysk kampsoldat, tysk støttesoldat, russisk arbeider og russisk familiemedlem. Kampsoldater og arbeidere må være forberedt på harde (om ikke så langvarige) tak med løping i skog, bataljer, fysisk jobbing og tilsvarende påkjenninger. Støttesoldater og familiemedlemmer er rollene for de som i ønsker en mindre fysisk krevende laiv. Det vil bli diskre men lett synlige markeringstegn på kostymene som markerer hvem som er hva.

De tyske rollene vil være mer actionfokuserte enn de russiske, mens de russiske rollene vil være mer plottfokuserte enn de tyske. Dette er imidlertid ikke en absolutt regel.

Dette er en historisk inspirert laiv og vi vil legge vekt på å gjenskape både stemningen og leveforholdene etter beste evne.  Det er spillet som er viktig, selv om vi benytter en del reenactment-elementer. Mat, drikke, varme og søvn vil det bli nok av, men maten og drikken vil bli primitiv, og søvnen kan bli avbrutt. Sterk støy, kraftig lys, uvante lukter og andre sterke sanseinntrykk vil kunne forekomme. Fysiske virkemidler som voldsbruk vil kun bli brukt i vanlig moderat form, mens de som er villige til å tåle noe mer kan markere dette ved å bære jernkorsbånd (for soldatene) eller røde halstørkler (for de sivile). 

Vi kommer til å legge mye vekt på uniformer, effekter, rekvisitter og kostymer generelt, og vil i tillegg til fyldige kostymekompendier stå til full disposisjon for de av spillerne som ønsker veiledning til å få til et optimalt antrekk. Vi har også en hel del sivile og militære effekter til utlån. Fordelingen av dette vil bli i forhold til rolletype - og etter rekkefølgen spillerne betaler påmeldingsavgiften. Mange kan regne med å få låne noe men de første vil få mye å velge fra.