Østfronten
1943

Forside

Generelt

Praktisk

Kamp, skade og død

Virkemidler

Sikkerhet

FAQ

Kompendier for de tyske soldatene

Kompendier for de russiske sivile

Forum

PÅMELDING

Sist oppdatert:
15.02.2007

Virkemidler

Arrangørene vil bruke en rekke virkemidler for å gjøre tidsstemningen mest mulig autentisk.


Språk

Vi gjør ikke alt for mye ut av det språklige; alle snakker norsk. Forskjellen legges i at de som snakker tysk, krydrer språket sitt med velkjente tyske uttrykk som Gott in Himmel, Schnell, Schweinehund etc, mens de sivile russerne bruker gloser som Tovaritsj etc. Eget språkkompendium blir tilgjengelig for begge sider.

 

Identitetspapirer

Samtlige deltakere vil bli utstyr med tidsriktige identitetspapirer. Soldatene vil få sine Ausweis; soldatbøker som viser bilde, personlige data osv. De sivile vil få tilsvarende, tysk-utstedte papirer. Alle spillere MÅ levere passbilde før laiven, helst svarthvitt.

 

Mat

Den maten som blir tilgjengelig under laiven er i hovedsak meget grovt og relativt tørt brød, grønnsaker, epler, te, salt, mel, buljongpulver, fisk og lignende. Spillerne får i tillegg utdelt små nødrasjoner som kan inneholde sjokolade, kaffe, ost, flatbrød, smør, kjøttbiter osv.  Selv om den tilsynelatende knappheten og kvaliteten på maten er et viktig spillelement vil alle spillerne kunne spise seg mette. På debriefingen vil det bli servert et godt måltid til spillerne.

Husk å melde fra i påmeldingsskjemaet om eventuelle matallergier!

 

Sanseinntrykk

Sterk støy, kraftig lys, uvante lukter og andre sterke sanseinntrykk vil kunne forekomme. Det inkluderer maskingeværild, eksplosjoner, blod, brennende gjenstander, henrettelser, tilsynelatende grufulle hendelser og lignende. De som tror at de vil få problemer med denne typen inntrykk bør vurdere om denne laiven er riktig å være med på for dem.

 

Voldsbruk

Voldsbruk vil kun bli brukt i vanlig moderat laivform, mens de som er villig til å tåle noe mer kan markere dette ved å bære jernkorsbånd (for soldatene) eller røde halstørkler (for de sivile).  Typiske former for rollespilt vold kan være kamp, voldtekt, tortur, innesperring og binding.

Hvis man blir bundet blir man i utgangspunktet bundet løst og kan da ikke forsøke å komme seg løs, men det er mulig å be om å bli bundet hardere - da er det lov å forsøke å flykte.

Husk å melde fra i påmeldingsskjemaet om eventuelle fobier!

 

Søvn og kulde

Det ønskes spill på tretthet og kulde, men selv om ingen kan garantere en god natts søvn hverken på laiv eller ellers, vil arrangørene gjøre sitt beste for at det ikke blir for mange nattehendelser, og at det vil være varme tilgjengelig både natt og dag - ved vil bli lett tilgjengelig.